- Home
- Black Bastard BBQ
THE BASTARD
Van low & slow tot hot & fast. Deze kamado kan het allemaal.
1. Vul de kamado tot aan de eerste ring met kolen. Let op, dat is niet tot aan de stalen ring. Kolen zijn te koop in het clubhuis.
2. Laat het deksel van The Bastard helemaal open staan. Zet ook de ventilatieschuif (demper) aan de onderkant van de BBQ open.
3. Steek de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes, geen chemicaliën. Dit doe je door een driehoek te maken en de aanmaakblokjes lichtjes in de kolen te begraven. Aanmaakblokjes zijn ook te koop in het clubhuis.
4. Nu moeten we wachten tot The Bastard is opgewarmd; na 10 minuten is je basistemperatuur ongeveer 90 graden. Elke minuut komt er ongeveer 20 graden bij. Als The Bastard ongeveer op de gewenste temperatuur is, kun je het deksel sluiten.
5. Zet nu de bovenkant en de demper op de gewenste temperatuur.